fbpx
За Балкана и хората – Западна Стара планина

Премиера на кратки филми за Балкана и хората

Заповядайте на премиерата на четири кратки филма за Балкана и хората на 18 февруари 2016 от 19:00 в Дома на киното. Ще ви разкажем как да запазим редките породи домашни животни, защо един ловец се превръща в защитник на вълците, от къде идва чистия пчелен мед и вкусното сладко от диви вишни, каква е връзката между народните носии и птиците, лесно ли се строи хотел за насекоми и как се става природозащитник.

След прожекцията в Дом на киното ще имате възможност да вкусите чудна храна от Балкана и да побъбрите с колоритни балканджии.

Филмите са заснети от Моно Колектив през 2015 в Централен и Западен Балкан в сътрудничество с Българска Фондация Биоразнообразие и подкрепата на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Участват: Мая Попова, Никола Кулов, Димитър Иванов, Цвятко Начев, Теодор Пушкаров, Стоян Данаилов, Иван Георгиев, Мая Ангелова, Райна Ганчева, Александър Маринов-Санчо, Диана Павлова, Габриела Петрова, Петър Тодоров, Йорданка Динева, Александър Дунчев и др. Сред екипа на филмите са създателите на Те отлитат – филмът за дивите птици в България.