fbpx
За Пирин – връх Синаница 2 516 м

Филм за Прозрачни планини и Пирин

Напоследък работим върху филма За Пирин, който накратко представя инициативата Прозрачни планини и някои от участниците в нея. Споделяме нашите лични преживявания в Пирин планина, защо е важно тя да бъде опазвана и как това може да случи само с участието на всеки от нас:

Призоваваме ви да се включете в Прозрачни планини, защото от всички нас, в ролята ни на активни граждани с отношение към природата, зависи дали следващият 10 годишен план за управление на Пирин планина ще позволи грубата намеса в тази величествена планина или не.

Прозрачни планини е инициатива, която има за цел да привлече възможно най-широк кръг хора в управлението на природните ресурси. Работи в Югозападна България и по-специално по документите, които регулират управлението на планините Рила, Пирин, Витоша и техните гори и реки. Гражданската инициатива има сайт, канал в YouTube и страница във Facebook, където всеки може да даде своите предложения за развитието на планините, горите и реките в България.

Благодарим на Мартина Попова от Прозрачни планини за страхотната енергия, Стоил Димитров от Beardfrost Productions за уникалните зимни кадри на Пирин, както и на всички планинари за това, че обичат и защитават планината!