fbpx
Изтриване (2008)

Изтриване по испанската телевизия

Българският късометражен игрален филм Изтриване на режисьора Симеон Цончев ще бъде излъчен по Втори канал на испанската обществена телевизия на 22 март 2010 от 0:30 централноевропейско време (UTC+1).

Ето какво пише на сайта на RTVE:

В нощта на 22 март, няколко часа след представянето си в Севиля, предаването Metrópolis ще излъчи наградените филми от единадесетото издание на Аудиовизуалния фестивал Zemos98.

Сред селектираните филми от официалната програма на фестивала, екипът на Metrópolis избра шест творби, отличаващи се със своите качества и оригиналност, които представят цялото многообразие от жанрове и сюжети на Zemos98.

Без съмнение в тези филми изпъква в най-голяма степен връзката на човека със заобикалящия го свят – основна тема в Metrópolis.

RTVE (Испанска радиотелевизионна корпорация) е обществена медия с държавно финансиране, основана през 1937 г. Днес RTVE е най-големия телевизионен и радиооператор в Кралство Испания. TVE2 (Втори канал) е обществен телевизионен канал с културна насоченост, а Metrópolis – седмично телевизионно предаване за съвременно изкуство и култура.