fbpx
Те отлитат – Червеногуши гъски

Те отлитат с прожекции в 56 града

Те отлитат – научнопопулярният филм за дивите птици в България на режисьора Симеон Цончев – ще бъде прожектиран в 56 населени места в рамките на образователния проект ПрироДА на Българското дружество за защита на птиците и Издателство Просвета, финансиран по програма LIFE на Европейския съюз.

Пътешествието на Те отлитат из страната започна на 20 септември 2017 в Русе като до момента над 850 зрители от Белоградчик, Трявна, Сапарева баня, Монтана, Невестино, Дряново, Кнежа, Кюстендил, София, Средец, Ботевград, Своге, Драгоман, Белене, Радомир, Панагюрище, Стара Загора и Карлово имаха възможността да се запознаят с крилатото богатство на България.

Образователният проект ПрироДА има за цел да повиши знанията за екологична мрежа Натура 2000 като предизвика положителни промени в отношението към природата у децата в средното училище и техните учители, фермерите и ловците. Прожекциите на пътуващото кино минават при голям интерес, а авторите на Те отлитат са радостни, че филмът създава нови приятели на птиците сред най-младите зрители.

Следвайте ни във Facebook и Twitter, за да научите кога и къде ще са следващите прожекции на Те отлитат.