Произвеждаме филми

Ние сме майстори в превръщането на добрия сценарий в страхотен филм. Предлагаме бутикови продукционни услуги в помощ на режисьори и продуценти, които желаят да осъществят своите филмови проекти в България.

Но защо точно тук? В България има много талантливи актьори, режисьори, оператори, художници, музиканти… Страната предлага огромно разнообразие от снимачни терени – екстериори, интериори, студиа и декори. Балканите са кръстопът на различи култури и народи като днес се радваме на богато архитектурно многообразие от древността, античността, средновековието, възраждането, социализма и съвремието. Климатът е умерен, има четири ясно различими сезона – бяла зима, оранжева есен, синьо лято и зелена пролет. Все още има дива природа – рай за любителите на птици и бозайници, дом на едни от най-старите гори на континента. Снимачните екипи и техника са на световно ниво – българските кинаджии са с дълги традиции в производството на филми, имат достъп до последните технологии в киното и възможност да се усъвършенстват във високобюджетните продукции на най-голямото студио в Югоизточна Европа. Съществуват механизми за подпомагане на филмопроизводството – НФЦ, програми Евроимаж и Медиа на ЕС. Производствените разходи са с около 1/3 по-ниски спрямо страните от Централна и Западна Европа.

Фокусът ни е върху филмови продукции и копродукции от малък и среден мащаб. Имаме съществен опит в производството на късометражни игрални и документални филми, ТВ реклами и музикални клипове. Познаваме целия процес на филмопроизводство от идеята през развитието на сценария, бюджетирането, подготовката и снимките до монтажа, постпродукцията и стратегията за разпространение. Не сме сред големите продукционни компании, но можем да предложим всичко необходимо за ефективното заснемане на филми благодарение на изградена мрежа от надеждни партньори.

Защо да работите с Моно Колектив? Киното е нашата страст, а не просто работа, която вършим добре. Стремим се да представяме нови автори и да подкрепяме независимите филми, защото вярваме, че добрите идеи си струва да бъдат разказани на екран. Можете да се убедите в това като разгледате завършените от нас филми или се свържете с нас:
 

Филми     Контакт